Debata
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
Boj angličtině
(1 shlédnutí) 1 host
DolůZaložit nové témaPřispět do tématu
Téma: Boj angličtině
Martin Slunečko (host)

Re:Boj angličtině Před 2 rok, 3 měsíce  
Mimochodem, Romane, "více nebezpečná" je anglikanismus jako fík. V češtině se totiž stupòuje příponami, takže "nebezpečnější"

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
Martin Slunečko (host)

Mimochodem, Romane, "více nebezpečná" je anglikanismus jako fík. V češtině se totiž stupòuje příponami, takže "nebezpečnější"

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
Roman (host)

Martine, to není moje vědomé používání anglikanismů, ale spíš důkaz toho, jak málo ovládám svoji mateřštinu. Což dokazuje moji nevzdělanost, není to však argumentem proti výše řečenému. Mám na mysli skutečná anglická slova, ne snad transkripce, ale anglické výrazy se vším všudy. Třeba nedávno jsem koupil dětem spodní prádlo s nápisy girl a boy. Vrcholem ovšem byla limonáda "s lemonem" .

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
Vojta M. (host)

Re:Boj angličtině Před 2 rok, 2 měsíce  
Teď nevím proč by české slovo počítač nemělo být to pravé ořechové? Mám faktický dotaz... Na počítači jsi dosud nic nepočítal hmmm.... a na Personal Computeru jsi již personálně kompjůtil? viz http:#slovnik.seznam.cz/?q=compute&lang=en_cz&sug=1

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
Roman (host)

Re:Boj angličtině Před 2 rok, 1 měsíc  
Já bych navrhoval za Computer obrozenecké tupobedna. I když to se spíš hodí pro televizi. Té se říká bedna. Počítači už jen comp, což je, z hlediska stylistických figur apokopa, neboli odseknutí.

Nedávno jsem hleděl přes rameno Danovi, když hrál počítačové hry. Stálo tam doslova: "Zábavná hra, kde v každém levelu máte možnost..."

Já bych je hnal!
Já bych je jak hajný honil s puškou po lese po okruhu k tomu určenému a střílel jim pod nohy. A žádný level k dobru bych jim nedal.

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
roman (Uživatel)
Fresh Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Re:Boj angličtině Před 2 rok, 1 měsíc Karma: 1  
Mrkněte na to graffiti z teplické Nové Vsi. Není krásný ten ryze český nápis PIVO?

Vloženo z Vloženo z  
  Reply Quote
NahoruZaložit nové témaPřispět do tématu